Reducerea emisiilor de carbon este un mod de a face față schimbărilor climatice

De obicei, dacă se consideră necesar medical ca un pacient să călătorească în afara provinciei pentru îngrijire, sistemul de asistență medicală finanțat de contribuabili ridică fila.

Dar Williams – cunoscut uneori sub numele de “Danny Millions” – este personal bogat, având o avere în televiziunea prin cablu.

Vă salutați pacienții cu o strângere de mână? Ei bine, opriți-l deja: acești cercetători au arătat că o lovitură de pumn este mult mai sigură (și probabil mai șoldă).

Vom experimenta o nouă epidemie de amputări a penisului?

Reducerea emisiilor de carbon este un mod de a face față schimbărilor climatice. Ingineria persoanelor mai mici, mai mici este un alt lucru.

Vrei să știi dacă colegul tău flirtează sau nu cu tine? Iată, detectorul automat de flirt.

Mai multe lucrări academice examinează frica de a zbura. Dar o lucrare care să examineze frica de a zbura printre piloți? Asta e rar.

Asta este improbabil! este rezumatul săptămânal MedPage Today de descoperiri relevante din punct de vedere clinic, um, la Improbable Research, care acordă premiile Ig Nobel.

WASHINGTON – Administrația Obama exprimă obiecții față de o nouă lege din Indiana care interzice în mod eficient beneficiarilor Medicaid din stat să viziteze o clinică Planned Parenthood.

Legea, care a intrat în vigoare pe 10 mai, face ilegal ca statul să încheie contracte cu sau să acorde subvenții oricărei entități – în afară de spitale și centre de chirurgie ambulatorie – care oferă avorturi.

Fondurile federale furnizează în fiecare an bugetul Planned Parenthood din Indiana în valoare de 3 milioane de dolari, potrivit unei purtătoare de cuvânt a organizației. Dintre acestea, aproximativ 1,4 milioane de dolari sunt în rambursări Medicaid, care sunt eliminate în conformitate cu noua lege.

Centrele pentru serviciile Medicare și Medicaid și-au exprimat dezacordul cu ceea ce face Indiana într-o declarație.

„Legea federală interzice cheltuielile de dolari federali Medicaid pe servicii de avort. Medicaid nu permite statelor să oprească beneficiarii de a primi îngrijiri de care au nevoie – cum ar fi screening-ul cancerului și îngrijirea preventivă – deoarece furnizorul lor oferă anumite alte servicii. Revizuim această situație specială și situații în alte state “, se spune în declarație.

Oficialii federali au la dispoziție 90 de zile pentru a revizui măsura, dar se așteaptă să acționeze mai devreme, deoarece Indiana aplică deja noua lege.

În loc să îndepărteze pacienții cu Medicaid, Planned Parenthood din Indiana a strâns peste 50.000 de dolari în donații, ceea ce este suficient pentru a continua tratarea pacienților cu Medicaid ai clinicii până la sfârșitul lunii, potrivit unui anunț publicat pe site-ul grupului.

Planned Parenthood din Indiana a oferit servicii anul trecut la 85.000 de pacienți, dintre care 9.300 erau în Medicaid. Clinica a furnizat peste 26.000 de teste Papanicolau; peste 29.000 de examene mamare; în jur de 33.000 de teste pentru gonoree și aproximativ aceleași pentru chlamydia; aproximativ 7.600 de teste HIV; și peste 21.000 de teste de sarcină. A furnizat aproximativ 5.500 de avorturi.

Planned Parenthood din Indiana se luptă cu legea în instanța federală. Săptămâna trecută, organizația a depus o cerere pentru o interdicție de blocare a legii, susținând că restricția pentru beneficiarii Medicaid este neconstituțională și că încalcă legea federală.

Se așteaptă ca instanța districtuală americană din Indianapolis să organizeze o audiere cu privire la cerere pe 6 iunie.

Cu permisiunea federală, statele pot renunța la anumite cerințe din legea federală Medicaid, dar legea federală împiedică renunțările să restricționeze alegerea pacienților cu Medicaid unde să beneficieze de servicii de planificare familială.

Președintele Obama a spus recent că nu va sprijini defundarea Planned Parenthood.

“Ceea ce le-am spus republicanilor din Camera în timpul luptei bugetare este că nu sunt dispus să defund Planned Parenthood”, a spus Obama în timpul unui discurs săptămâna trecută la un forum pentru conducerea femeilor. “Nu sunt dispus să sacrific asistența medicală de bază și îngrijirea preventivă pentru milioane de femei.”

Legea federală împiedică deja utilizarea dolarului federal pentru avort, cu excepția cazului de viol sau incest.

Legislativele din jumătate de duzină de state lucrează la măsuri similare cu cele ale Indiana, dar presiunea de a tăia fonduri pentru Planned Parenthood nu a reușit la nivel federal. Camera Reprezentanților condusă de GOP a votat pe 14 aprilie pentru a tăia banii federali pentru Federația Planned Parenthood of America, dar măsura nu a supraviețuit Senatului controlat de democrați.

,

Dietele mediteraneene au fost corelate, în studii observaționale, cu performanțe cognitive mai bune. În această analiză video, recenzorul clinic MedPage Today Perry Wilson discută despre un studiu randomizat publicat în JAMA Internal Medicine care sugerează un beneficiu cognitiv ușor pentru dietele mediteraneene – și care poate avea implicații în domeniul cercetării dietetice în general.

F. Perry Wilson, MD, este profesor asistent de medicină la Școala de Medicină din Yale. A obținut licența la Universitatea Harvard, absolvind cu onoruri o diplomă în biochimie. A urmat apoi Colegiul Columbia al Medicilor și Chirurgilor din New York. De acolo s-a mutat la Philadelphia pentru a-și finaliza rezidența de medicină internă și bursa de nefrologie la Spitalul Universității din Pennsylvania. În timpul cercetării suganorm catena pret sale, dr. Wilson a obținut, de asemenea, un master în epidemiologie clinică de la Universitatea din Pennsylvania. Este un autor desăvârșit al multor articole științifice și deține mai multe subvenții NIH. El este un recenzent MedPage Today și, pe lângă analizele sale video, scrie un blog, The Methods Man. Puteți să-l urmăriți pe @methodsmanmd pe Twitter sau să îl apreciați la www.facebook.com/methodsmanmd.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Simțirea că memoria îți merge ar putea semnala un risc puțin mai mare de accident vascular cerebral, în special pentru persoanele bine educate, a sugerat un studiu bazat pe populație.

Reclamațiile subiective de memorie au prezis un risc cu 20% mai mare de incidență a accidentului vascular cerebral pe o perioadă medie de 12 ani de urmărire în modelul complet ajustat (raportul de risc 1,20, 95% CI 1,04-1,39), M. Arfan Ikram, MD, dr., De la Universitatea Erasmus Centrul Medical din Rotterdam, Olanda, și colegii au găsit.

Această asociere a fost mai puternică în rândul persoanelor cu un nivel mai ridicat de educație (HR 1,39, 95% CI 1,07-1,81).

Dar măsurarea obiectivă prin Mini-Mental State Examination (MMSE) nu a fost predictivă, cu o creștere a HR per punct de 0,99 (IC 95% 0,95-1,02), au raportat cercetătorii în numărul din ianuarie al AVC.

Factorii de risc vascular comun împărtășesc probabil legătura, au sugerat ei.

Grupul a emis ipoteza că „leziunile vasculare precoce care se prezintă ca plângeri de memorie, care nu sunt încă evidente în testele cognitive, pot duce în viitor la accident vascular cerebral clinic”, deși studiul lor observațional nu a putut determina cauzalitatea.

Plângerile de memorie subiectivă au fost legate de microbierile cerebrale sau leziunile de substanță albă în studii anterioare, au remarcat acestea.

Ajustarea reciprocă a arătat că asocierea accidentului vascular cerebral cu problemele subiective de memorie a fost independentă de scorul de testare cognitivă, dar cu o interacțiune semnificativă în funcție de nivelul de educație (P = 0,007).

Aceste descoperiri ar putea fi explicate printr-un efect de mascare al educației asupra scorurilor obiective ale testelor cognitive, au sugerat cercetătorii.

„La aceste persoane, testele cognitive nu au o valoare incrementală, deoarece ar putea avea rezultate bune, în ciuda disfuncției lor de memorie subiectivă”, au scris ei.

“Acest lucru sugerează importanța unei singure întrebări autoevaluate cu privire la plângerile de memorie care pot determina clinicienii să ia în considerare screeningul și tratamentul factorilor de risc vascular. Persoanele cu nivel ridicat de educație care se plâng de modificările memoriei lor ar trebui să fie o țintă principală screeningul factorilor de risc și prevenirea accidentului vascular cerebral. “

Studiul a inclus 9.152 de participanți la Studiul de la Rotterdam care au avut chestionarul de bază cu privire la reclamațiile de memorie și au fost supuși testării cognitive în 1990-1993 sau 2000-2001.

Studiul prospectiv bazat pe populație al rezidenților din Rotterdam, cu vârsta de 55 de ani și peste, a folosit dosare medicale de cabinet general, azil de bătrâni și spitale pentru accident vascular cerebral incident până în 2012.

Dintre aceștia, 24% cu înregistrări complete și 16% cu înregistrări incomplete s-au plâns de memoria lor la momentul inițial atunci când au avut o medie de 72 și respectiv 67 de ani.

Analiza a controlat vârsta, sexul, educația, factorii de stil de viață, factorii de risc vascular, factorul de risc genetic APOE-epsilon4 și scorul MMSE.

Privind doar la accidentele vasculare cerebrale ischemice, asocierea cu reclamații subiective de memorie (HR 1,22, 95% CI 1,01-1,49) în modelul complet ajustat a fost similară cu cea observată pentru riscul general de accident vascular cerebral.

„Timpul până la accidentul vascular cerebral a fost, de asemenea, mai scurt la persoanele cu nivel de educație ridicat care s-au plâns de memorie”, a remarcat grupul Ikram.

Limitările studiului au inclus lipsa datelor privind neuroimagistica și depresia, precum și incapacitatea de a exclude confuzia reziduală.

De la American Heart Association:

Webinar cu deficiențe cognitive vasculare și accident vascular cerebral cu demență # 13 Deficiență cognitivă vasculară, translațională

Dezvăluiri

Studiul de la Rotterdam a fost susținut de Centrul Medical Erasmus și Universitatea Erasmus Rotterdam, Organizația Olandeză pentru Cercetare Științifică, Organizația Olandeză pentru Cercetare și Dezvoltare a Sănătății, Inițiativa Olandeză de Genomică, Ministerul Educației, Culturii și Științei al UE și Ministerul Sănătății sale , Asistență socială și sport, și Municipalitatea Rotterdam.

Ikram și coautorii nu au dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Sursa primara

Accident vascular cerebral

Referință sursă: Sajjad A, și colab. “Plângeri subiective de memorie și riscul de accident vascular cerebral” Accident vascular cerebral 2015; DOI: 10.1161 / STROKEAHA.114.006616.

,

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Administrarea de antihipertensive înainte de somn, în loc de trezire, a redus riscul de diabet incident într-un studiu randomizat.

Și, de fapt, BP dormit – dar nu BP ambulator pe timp de zi sau 48 de ore – sa dovedit a fi un predictor semnificativ al diabetului cu debut nou și poate fi o țintă nouă pentru prevenire, o echipă de cercetători condusă de dr. Ramón Hermida , de la Universitatea din Vigo, Spania, și colegii au raportat în Diabetologia.